Fiberrik, mindre salt, vegan, laktosfri, mjölkfri, äggfritt. Gott från Finland-produkt från 100 % finska spanmålet.
Mjölblandningen innehåller mjöl, malt, socker och salt färdigblandad.
Det är lätt att baka denna traditionella och söta limpa, tillsätt bara torrjäst och vatten. En förpackning räcker till två stora formbröd.
Gör så här:
1 påse Skärgårdslimpa mjölblandning (1 kg) 2 påsar torrjäst (2 x 11 g) 6,5 dl vatten.
Värm 6,5 dl vatten till rejält fingervarmt (42 °C). Blanda torrjästen och mjölblandningen i en skål. Tillsatt det värmda vattnet i mjölblandningen och rör om ordentligt tills degen är jämt blandad. Smörj två 1,5 liters ugnsformar. Dela degen till formarna och låt den jäsa på en varm plats lätt övertäckt ca 45 minuter. Grädda i 175 °C ca 50 - 60 minuter.
Ingredienser
VETEmjöl, socker, RÅGmalt, RÅGmjöl, rörsockersirap, HAVREkli, maltodekstrin, salt
Näringsvärde per 100 g | ||
---|---|---|
Energi | 1179 kJ / 282 kcal | |
Fett | 1,6 g | |
varav mättade | 0,3 g | |
Kolhydrater | 55,1 g | |
varav sockerarter | 19,1 g | |
Kostfiber | 6,2 g | |
Protein | 7,8 g | |
Salt | 0,7 g |