Hög fiber, mindre salt, vegan, laktosfri, mjölkfri, äggfri. Gott från Finland märkt produkt av 100 % finsk spannmål. Traditionellt sött skärgårdsbröd. Förpackningen innehåller en mjölblandning, torrjäst och en bakform för en limpa. Tillsätt endast vatten. Blanda mjölblandningen och torrjästen i en skål. Tillsätt det värmda (+42 ° C) vattnet och rör om ordentligt tills degen är jämnt blandad. Häll degen i en smord bakform och låt den jäsa i cirka 45 minuter. Baka vid 175 ° C i cirka 50 - 60 minuter. Laihian Mallas Oy är ett finskt familjeföretag som köper en stor del av spannmålsråvaran från det omgivande området.
Bäst före 2022-12-20
Ingredienser
VETEmjöl, socker, RÅGmalt, RÅGmjöl, rörsockersirap, HAVREkli, maltodekstrin, salt. Torrjäst (jäst, E491).
Näringsvärde per 100g/100ml | ||
---|---|---|
Energi | 1179 kJ / 282 kcal | |
Fett | 1,6 g | |
varav mättade | 0,3 g | |
Kolhydrater | 55,1 g | |
varav sockerarter | 19,1 g | |
Kostfiber | 6,2 g | |
Protein | 7,8 g | |
Salt | 0,7 g |